Home

Products / English


English

Français Italiano Español Português Català Maltin

Deutsch Nederlands Lëtzebuergesch Gaeilge Scottish Dansk Svenska Norsk Íslensku Suomalainen Eestlane Latvietis Lietuvis

Pусский Беларус українська Polski Česky Slovenský Magyar Română Slovenščina Hrvatski Bosanski Српски Shqiptar български македонски Ελληνικά ქართული Türk हिन्दी

عربى

中国 日本語 한국어Содржина / македонскиКлинички испитувања - Нивоа на тестостерон по конзумирање на 1: 200 екстракт од Тонкатат Али од Индонезија


Зголемувањето на нивото на тестостерон кај адолесцентни мажи со силен екстракт од 1: 200 од Тонкатат Али од Индонезија може да биде опасно за човечките заедници. На помладите мажи им е тешко да се справат со вонредна сексуална возбуда, особено по поголеми дози како постарите мажи. Затоа, минималната возраст на учесници во машки студии треба да биде 25 години. Не постои старосна граница за жени учесници во студијата.

Учесниците во студијата не треба да користат оригинални производи Tongkat Ali најмалку една година. Пред учесниците во студијата, да започнат со консумирање 1: 200 екстракт од Тонкат Али од Индонезија, треба да ја тестираат крвта за тестостерон А (поврзан со глобулин за врзување на сексуалниот хормон) и тестостерон Б (не се поврзани со сексуалниот хормон што го врзуваат глобулинот).

Резултатите од тестот треба да бидат испратени како прилог на е-пошта до Tongkatali.org.

Ниското ниво на тестостерон е потценето модерно зло. Ниското ниво на тестостерон предизвикува неплодност кај мажите и ја нарушува сексуалната желба и функција. Ниското ниво на тестостерон предизвикува депресија и општо чувство дека животот не вреди да се живее. Високо ниво на тестостерон е оптимистичко. Мажите со високи нивоа на тестостерон имаат атлетска форма на телото. Високото ниво на тестостерон, исто така, создава аура што ги прави мажите од сите возрасти да изгледаат привлечни за жените. Мажите со високи нивоа на тестостерон честопати се поуспешни во својата работа. Тестостеронот ве прави паметни и го зајакнува имунолошкиот систем.

Но, инјекциите на тестостерон, капсули на тестостерон и лепенки на тестостерон не се решението. Многу од позитивните ефекти на тестостеронот не се поврзани со присуство на тестостерон во крвната плазма. Многу позитивни ефекти на тестостерон се поврзани со синтетизирање на тестостерон на телото.

Кај мажите, повеќето тестостерон се синтетизираат во тестисите. Но, тестостеронот исто така се синтетизира во надбубрежните жлезди и во различни групи на клетки долж оската на хипоталамусот, хипофизата и гонадите. По должината на оската на хипоталамусот, хипофизата и гонадите, тестостеронот комуницира со други хормони и со невротрансмитерите како што е допамин. Сексуалните фантазии и сексуалното задоволување се поврзани со интеракцијата на синтезата на тестостерон и допамин во претопската област на хипоталамусот. Недостаток на сексуална возбуда и сексуално задоволство од хипоталамусот што е обезличен не може да се третира со шприцови со тестостерон, капсули на тестостерон или закрпи со тестостерон.

Инјекции со тестостерон, капсули на тестостерон и закрпи на тестостерон се ефикасни во спортот допинг и боди билдинг. Но, за сексуалните параметри, сите три ќе направат повеќе штета отколку добро.

1: 200 Екстракт од Тонкат Али од Индонезија ја стимулира целата оска на хипоталамусот, хипофизата и гонадите. Стимулатонот не само што предизвикува синтеза на тестостерон, туку и лутеинизирачки хормон, хормон за стимулирање на фоликулите и многу други хормони. Подобрена е и синтезата на невротрансмитерот допамин.

Учесниците во студијата се охрабруваат да водат журнал и да снимаат епизоди на сексуална возбуда. Може да се дискутира со координаторот на студијата. Сексуалните фантазии се најјасен показател за активирана оска на хипоталамусот, хипофизата и тестисите. Учесниците треба да бидат свесни дека Тонгат Али не е лек за крвни садови. Ерекцијата на пенисот е предизвикана од промени во крвните садови, а не од хормонални промени. Учесниците во студијата кои се чувствуваат сексуално возбудени, но имаат васкуларна инсуфициенција може да користат ниски дози на инхибитор на фосфодиестераза со екстракт од Тонкат Али во Индонезија 1: 200.

Учесниците на идеални студии треба да се посветат на задачата да го подобрат своето либидо и нивното сексуално задоволство.

Се препорачуваат следниве дози:

Дозата за првиот ден треба да биде само една капсула. Дозата од првиот ден не е за терапевтски ефект. Дозирањето на капсула на првиот ден е тест за да се осигури дека учесник во студијата не е алергичен на Тонгат Али.

Tongkatali.org повеќе од 20 години продава 1: 200 Тонкат Али Екстракт од Индонезија. Досега никогаш не сме сретнале личност која е алергична на Тонгат Али.

Алергиите се непредвидливи реакции на имунолошкиот систем на една личност. Некои луѓе се алергични на најчудните супстанции. Постојат дури и луѓе кои се алергични на вода.

Стандардната доза на Тонгат Али би изнесувала 4 до 16 капсули на ден. Тешко е за возрасни мажи да се предозираат на тенкото али. Нашиот екстракт од 1: 200 Тонкат Али од Индонезија е ендокрин ефектор со мал или никаков ефект врз кардиоваскуларните параметри.

За разлика од Тонкат Али, инхибиторите на фосфодиестераза и слични еректилни лекови ги прошируваат крвните садови. Ерекциите не се предизвикани од хормони. Ерекциите се резултат на проширување на крвните садови во машките гениталии.

Ерекциите можат да бидат предизвикани од тактилна стимулација или многу физиолошки процеси. Многу од овие процеси не се поврзани со сексуални настани. Мажите често имаат ноќни или утрински ерекции, надвор од кој било сексуален контекст. За многу мажи дури и едноставниот замор може да доведе до зголемување на пенисот. Зошто? Тоа се случува затоа што поспаноста е често придружена со пад на крвниот притисок, паралелно со проширување на крвните садови.

Инхибитори на фосфодиестераза, како што е Виагра, можат да доведат до остар пад на крвниот притисок. Ова може да доведе до ризик за кардиоваскуларниот систем. Може да дојде до мозочен удар, предизвикана од силна главоболка. Предозирање со вијагра е јасно можно и смртта од инхибитори на фосфодиестераза е редовна карактеристика во вестите.

Tongkat ali е во голема мерка неутрален за кардиоваскуларниот систем. Ова го прави Tongkat Ali помалку опасен дури и при високи дози.

Ако тенкот али го подигне нивото на тестостерон, што би чувствувале? Повисоки нивоа на тестостерон, вклучително и инјекции со тестостерон, не ги тера луѓето да се чувствуваат како да земаат лек. Најверојатниот ефект на висок тестостерон би бил повремена сексуална стимулација заснована врз она што луѓето мислат или се сеќаваат.

Учесниците на студијата треба да водат списание во кое ќе забележуваат секој пат кога имаат сексуални мисли. Претходните клинички студии индицираат дека тоа ќе се случи почесто отколку пред консумирање на 1: 200 екстракт од Тонкатат Али од Индонезија.

Кога сексуалните фантазии доведуваат до сексуални односи, повеќето мажи во средниот свет и пошироко сè уште ќе имаат корист од инхибитори на фосфодиестераза како Виагра за чисто физиолошки процеси. Задачата на извадокот 1: 200 Тонкат Али од Индонезија ќе биде да додадете сексуални компоненти како што е сексуална желба и чувство на сексуално задоволство во сексуалниот однос. За инхибитори на фосфодиестераза, овие компоненти обично недостасуваат.

Мажите и жените заинтересирани да учествуваат во нашето ново клиничко испитување треба да не контактираат писмено и да ги приложат резултатите од тестот за врзан и неограничен тестостерон.

Учесниците во студијата имаат право да добијат 1: 200 екстракт од Тонгатат Али од Индонезија со попуст од 50 проценти.

Субјектите треба повторно да го тестираат нивото на крвта за врзан и неограничен тестостерон по конзумирање на првите 400 капсули од 1: 200 Тонкат Али Екстракт од Индонезија. Вториот извештај од лабораторијата треба повторно да биде испратен како прилог за е-пошта до Tongkatali.org.

Нашето искуство со екстракт од 1: 200 Тонкат Али од Индонезија покажува дека повеќето мажи и жени ќе постигнат значително зголемување на тестостеронот. Сепак, со секој лек, има луѓе кои не реагираат. Нашето сегашно клиничко испитување има за цел да ги префрли луѓето кои не одговараат на Тонгатат Али во комбинации со Бутеа Суперба и Мукуна Пририенс.
PT Sumatra Pasak Bumi
7th floor, Forum Nine
Jl. Imam Bonjol No.9
Petisah Tengah
Medan Petisah
Medan City
North Sumatra 20236
Indonesia
Tel: +62-813 800 800 20